Bronvermelding In Een Citaat

De lange bronvermelding geeft dan weer alle informatie die je nodig hebt om de gebruikte bron in kwestie terug te Een citaat met ellips “om zeker van onze zaak te zijn hebben we daarna hoogbegaafdheid op acht verschillende manieren gedefinieerd.


Word 2016 gebruiken voor werkstuk en verslag

Selecteer in het dialoogvenster bron maken naast type bron, het type bron die u wilt gebruiken (voor bijvoorbeeld een sectie adresboek of een website).

Bronvermelding in een citaat. De ingevoerde bronnen komen rechts van de tekst te staan. In dit artikel leer je hoe je een citaat schrijft, maar laten we eerst even kijken wat een citaat is. Daar kun je dan één voor één de details van een gebruikte bron kan invoeren.

Wel komt het hier vaker voor dat je meerdere bronnen. Wanneer een gehele paragraaf, alinea of zelfs hoofdstuk gebaseerd is op dezelfde bron is het niet altijd nodig om dezelfde bron na iedere zijn te herhalen, het kan zelfs storend voor de lezer zijn. Een volledige bibliografie kan je heel makkelijk maken met behulp van tools zoals word.

Leer in dit artikel hoe je een bronvermelding schrijft en de basisdingen die je moet weten over bronvermelding. Als het citaat eindigt met een punt dan schrijf je hierna pas de bronvermelding op. Die bron staat al uitgebreid beschreven in de bronnenlijst, daarom kan hier volstaan worden met een verwijzing tussen haakjes, direct achter het citaat of de parafrase.

In de tekst maak je een korte verwijzing door auteursnaam, jaar van publicatie en paginanummer te noemen. Voor het toevoegen van een nieuwe bron moet bij microsoft gekozen worden voor ‘citaat toevoegen’ (ook voor een parafase), in apple staat er ‘bronvermelding toevoegen’. Als je voor je werkstuk gebruik hebt gemaakt van literatuur of andere bronnen, dan je door moet bronvermelding duidelijk maken welke delen van je werkstuk zijn overgenomen of gebaseerd op het werk van een ander.

De bron wordt toegevoegd als een. Klik aan het einde van de zin of de woordgroep waarvoor u een bronvermelding wilt maken. Je moet altijd aangeven waar het citaat vandaan komt:

Voer de details voor de bron in en klik op ok. Na het citaat volgt een bronvermelding tussen haakjes. Een standaard verwijzing in de tekst is voor alle soorten bronnen gelijk en bestaat uit auteur (wie),.

Merk op dat bij een citaat uit een bron met paginanummers het verplicht is om het paginanummer te vermelden, bij een parafrase mag het ook maar is het niet verplicht. Als je een passage uit de video letterlijk overneemt, dan geldt dit als een citaat. Een citaat is een stuk tekst of een zin dat je letterlijk kopieert uit een bron.

Hoe bouw je een citaat op? Zie verderop] te staan) en verwijs je naar je langere bronvermelding achteraan. Je mag het citaat in een kleiner lettertype zetten, maar dat hoeft niet.

Links springt het hele citaat in (m.b.v. Bij een masterscriptie is parafrase bijvoorbeeld handig om te laten zien dat je snapt wat de auteur van de andere bron probeert uit te leggen. Je zal bij een parafrase je bronnen in de tekst op dezelfde manier vermelden als bij een citaat.

Baarda (2014) raadt aan om het statistisch programma Citaat van een internetbron bij een internetbron wordt in de tekst alleen de. In word kunt u eenvoudig bronvermeldingen toevoegen wanneer u een document schrijft waarin u uw bronnen moet citeren, zoals een onderzoeksdocument.

Je moet in je tekst duidelijk aangeven dat het om een. Ga naar het tabblad verwijzingen, klik op bronvermelding en daarna op bronvermelding invoegen. De standaard is ingesteld op apa.

Omdat bij een parafrase niet altijd duidelijk is waar deze begint, kan het handig zijn om de bronvermelding aan het begin van de tekst te vermelden: Meer, neijenhof & bouwens (2001) beweren feedback geven we de hele dag door (p. Een lang citaat bij een lang citaat gebruik je geen aanhalingstekens, maar je springt in, zodat er een ‘blok’ tekst ontstaat.

Het is voor de lezer van je werkstuk van belang om te weten op wie of wat Klik onder het tabblad verwijzingen op de pijl naast stijl om een citatiestijl te selecteren. Bronvermelding komt namelijk vlak achter je citaat of parafrase [voor de uitleg over wat een citaat en een parafrase juist zijn:

Je gebruikt dan geen aanhalingstekens. Klik op citaat invoegen vlak voor de optie stijl om nieuwe bron toevoegen te selecteren. 126) citaat van meer dan veertig woorden dit wordt in een losstaand, ingesprongen blok weergegeven, zonder aanhalingstekens:

Ook hierbij heb je een correcte bronvermelding nodig om plagiaat te vermijden. Als in de tekst van een werkstuk een bron letterlijk geciteerd wordt (of beschreven) kan ook op die plaats de bron vermeld worden. Citaat met auteur in de tekst.

Een bronverwijzing wordt in de tekst geplaatst op het moment dat jij in de tekst werk van een ander of van anderen aanhaalt, als parafrase of citaat.een bronverwijzing is een korte verwijzing in de tekst, die refereert naar een volledige beschrijving in de bronnenlijst. In de bronverwijzing plaats je achter het jaar van publicatie de minuut en seconde van het begin van het citaat. Zo mag je geen wijzigingen aanbrengen in de tekst.

Het vermelden van de schrijver, bron, het jaartal of de datum blijft hetzelfde. De bronvermelding dient buiten de aanhalingstekens maar binnen de punt te staan. Wanneer je een citaat hebt met meerdere alinea’s spring je iedere alinea nog extra in.

Een citaat is een manier om de mensen die uw werk lezen te vertellen dat bepaalde informatie die u hebt gebruikt. Je zet de tekst dan tussen dubbele aanhalingstekens en na het citaat volgt een bronvermelding tussen haakjes. De volledige bronvermelding plaats je in de bronnenlijst aan het einde van je verslag.

Bij zowel microsoft als apple zit de invoegtoepassing onder ‘verwijzingen’. Je dient ook het paginanummer te vermelden (behalve bij een citaat van een website). Alleen bij het refereren aan een citaat wordt het paginanummer vermeld waarop het citaat te vinden is.

Klik op het tabblad verwijzingen op citaat invoegen.


gratis cursus Word 2007 citaten en bibliografie


Overzicht APAstijl opmaak


Handleiding bronvermelding met Word


Gebruik APA Inholland Gebruik van APA Bronvermelding in


Citeren van bronnen Het Adviesbureau


APA, MLA, Chicago stijlen voor het automatisch opmaken


Voorwoord scriptie, voorbeeld voorwoord werkstuk


APA, MLA, Chicago stijlen voor het automatisch opmaken


Handleiding bronvermelding met Word SCRiBBR


gratis cursus Word 2016 Citaten en bibliografie (1)


Voorbeeld APAstijl Wetsartikel en wettekst


Een bronvermelding toevoegen en een bibliografie maken Word


Bronvermeldingen toevoegen in Word 2016 voor Mac Word


Thesis schrijven in het engels


Voetnoten in een tekst vermelden 9 stappen (met


Citaten en bibliografie toevoegen in Microsoft Word NL Atsit


Veelgestelde vragen


Handleiding bronvermelding met Word


Voetnoten in een scriptie


Post a Comment for "Bronvermelding In Een Citaat"