Een Citaat In Een Interview Verwerken

Gepubliceerd op 8 september 2015 door kirsten dingemanse. Bijgewerkt op 12 november 2021 door julia merkus.


Inspiratie Interview Dit is een shot uit een video van

Als je hiervoor een interview afneemt, is het belangrijk om te vermelden van welk soort interview je gebruikmaakt.

Een citaat in een interview verwerken. Verwijzen naar een interview uit een krant. Wanneer je dus een bepaalde uitspraak van iemand geweldig vindt, dan citeer je hem/haar, en als je ongeveer inhoudelijk wil verwerken wat iemand heeft gezegd, dan parafraseer je diegene. Soms kan een citaat in een citaat tot een vreemde zin leiden.

Als een citaat langer is dan 40 woorden, moet het citaat met een witregel gescheiden worden van de rest van je tekst. Citeren is het letterlijk overnemen van een gedeelte van een tekst. Het interview is een veelgebruikte methode om gegevens te verzamelen voor je scriptie.

Citaat met auteur in de tekst. Een citaat met ellips “om zeker van onze zaak te zijn hebben we daarna hoogbegaafdheid op acht verschillende manieren gedefinieerd. Een parafrase is een weergave in eigen woorden van een passage uit een publicatie.

Dit kun je doen door bij elke regel in te springen met ‘tab’. Een correct citaat met de juiste bronvermelding ziet er dan als volgt uit: 1 geef het interview aan zowel in het interne citaat als in de bronvermelding.

Bij een citaat gebruik je ook altijd aanhalingstekens. Hoe bedoel je ‘hoe gebruik je aanhalingstekens Als ik een citaat lees, ‘hoor’ ik het als het ware in mijn hoofd.

Hiervoor is het belangrijk om je interviews te transcriberen en in een bijlage te presenteren. Als je een citaat wilt inkorten, dan zet je drie puntjes op de plaats waar je tekst weglaat. Kortom, als je nagaat dat een interview van een uur, je gemiddeld 4 tot 6 uur kost om uit te werken, dan bespaar je al snel meer dan een half uur!

Ik realiseer me nu pas hoe het werkt in mijn hoofd als ik een interview lees! 2 ga naar de pagina met broninformatie. Het heeft ook alles te maken met het soort interview, je doel van het interview en hoe je het interview hebt gedocumenteerd.

Bij het verwerken van de resultaten geef je als het ware een objectief beeld van het verzamelde materiaal: De feitelijke uitkomsten van het onderzoek. Hier kun je ook meteen aangeven hoeveel interviews je hebt afgenomen en bij wie (je respondenten geef.

( jaar, dag maand ). Een interviewmethode beschrijven in de methodesectie. Het vermelden van de schrijver, bron, het jaartal of de datum blijft hetzelfde.

Er is niet per se een goede of foute methode en iedereen ontwikkelt zo zijn eigen werkwijze om interview data te verwerken. Wellicht is het ook een verschil in smaak, en manier van lezen. Het plaatsen van een interview in je scriptie:

Na een interview ga je vooral selecteren. In de tekst maak je een korte verwijzing door auteursnaam, jaar van publicatie en paginanummer te noemen. Een lang citaat bij een lang citaat gebruik je geen aanhalingstekens, maar je springt in, zodat er een ‘blok’ tekst ontstaat.

Een theoretisch essay dat je in detail bespreekt, en waarvan je de conclusie in de woorden van de auteur zelf wil weergeven. In je methodesectie beschrijf je of je een kwalitatief of kwantitatief onderzoek doet. Deze tekst is meestal door iemand anders geschreven, maar je mag ook citeren uit je eigen publicaties.

Het citaat plaats je tussen aanhalingstekens (verderop in het artikel lees je hier meer over). Ook plaats je het citaat dan in een gescheiden blok. Voorbeelden hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken:

Citeren doe je als het citaat op een heldere manier jouw gedachtegang ondersteunt of omdat je het citaat in jouw tekst daarna wilt interpreteren of bespreken (kremers & tenwolde, 2004). Een citaat uit een interview met een kunstenaar waarin hij een belangrijke anekdote in zijn eigen woorden vertelt; Meer, neijenhof & bouwens (2001) beweren feedback geven we de hele dag door (p.

Je moet altijd aangeven waar het citaat vandaan komt: Bij het uitwerken hiervan is het ten laatste belangrijk dat je goed naar je interview verwijst. Deze resultaten maak je inzichtelijk door middel van tekst, cijfers en/of statistieken.

De bron staat in de tekst (waar deze wordt gebruikt) en aan het einde van uw werk in de bron. Daardoor komt het bij mij sterker over dan een geparafraseerde tekst. Bij uitgetypt.nl hebben we nagerekend dat een interview waarbij de respondent goed op de hoogte is van het interview, de uitwerkingstijd tot wel 10% gereduceerd wordt.

Daarnaast moet je je interviews op de juiste manier verwerken in je methoden, resultaten en conclusies. Als het interview in een tijdschrift of elders is gepubliceerd, moet dit als volgt worden geciteerd. Welke woorden, die iemand uitgesproken heeft, verwerk je in het artikel?

Een parafrase is de aangewezen manier om de meeste van je bronnen te verwerken in een paper. De zin eindigt dan op twee vraagtekens met daartussen een aanhalingsteken. Zo heb je me toch weer tot een inzicht gebracht;

Als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). Wanneer er meerdere mensen met uiteenlopende functies zijn geïnterviewd kan. Als je een vragende zin schrijft die eindigt op een citaat dat ook een vraag is, mag je bijvoorbeeld zowel in het citaat als daarbuiten een vraagteken plaatsen.

Tot slot kun je nog een korte omschrijving geven van de respondenten. 126) citaat van meer dan veertig woorden dit wordt in een losstaand, ingesprongen blok weergegeven, zonder aanhalingstekens: Interview afnemen en verwerken in je scriptie.

Als je iemand parafraseert kan je het (enigszins) in je eigen woorden opschrijven. Een citaat verwerken in je tekst kan op verschillende manieren: Voorbeelden hiervan zijn thematische clustering of coderen.


Geef me wat tijd Om mijn verdriet Te verwerken Zodat ik


Krantenartikel Schrijf je interview uit in een krantenart...


Hoe transcribeer je een interview? Voorbeelden & software


AD "Megasucces voetbalspel begon op zolderkamer" • Jeroen


Roy Hazenoot Voorbeeld Krant Interview


Interview in de krant Mirjam dinger


Mijn allereerste interview & voor de eerste keer in een blad!


10 vragen interview Schrijven met impact Schrijver


Mijn verhaal op 4 mei 2016 / Een spannend jongensboek


Weet iemand een goede slotzin voor een afstudeerwerkstuk


Case interview tips een selectie van de 10 beste The


Wat ik van het vak vind een interview To blog or not


Voorbeeld kwalitatief gecodeerd interview


Hoe Maak Je Een Interview Verslag


Les 13 Quotes verwerken in het persbericht Zakelijk


CKV examendossier voorbeeld interview


Validiteit en betrouwbaarheid


Veelgestelde vragen


deel uw verhaal in een interview Leven met Kahler


Post a Comment for "Een Citaat In Een Interview Verwerken"